Wij denken mee in de WKR regeling voor een personeelsfeest
De WKR regeling voor een personeelsfeest staat voor werkkostenregeling. Het is wat ingewikkeld maar als het om een personeelsfeest en de werkkostenregeling gaat, helpen wij je graag want ook hier hebben we goede ideeën over. Alles wordt gezien als loon, hierbij moet je denken aan kostenvergoeding een fiets van de zaak, een kerstpakket en ook een gedeelte van het personeelsfeest. Een personeelsfeest met werkkostenregeling laten organiseren kan door Zomaar Events, ook hier zijn we helemaal in thuis. Deel je het in als loon voor de werknemer, dan moet je hier loonbelasting over betalen. Mocht je het onder brengen onder vrije ruimte, dan mag je een personeelsfeest belastingvrij geven. De WKR regeling voor een personeelsfeest werkt dan in je voordeel.
Verschillende oplossingen voor de WKR regeling voor een personeelsfeest
Wij van Zomaar Events kunnen het personeelsfeest op jullie terrein organiseren of in jullie pand. Organiseren we het op je eigen locatie dan is het vrijgesteld. Het moet echter wel gaan om een plek of ruimte waarvoor je als werkgever een doorlopende Arboverantwoordelijkheid draagt, zoals de kantine of een parkeerterrein. Op het moment dat we een maaltijd verstrekken ongeacht of het ontbijt, lunch of diner betreft, betaal je €3,20 per medewerker. De eventuele eigen bijdrage van een werknemer wordt hier van af getrokken en dan hou je het loon over of je kunt dit onderbrengen in de vrije ruimte.
WKR op locatie
Een personeelsfeest op een externe locatie moet tegen de factuurwaarde inclusief BTW als loon worden beschouwd of in de vrije ruimte worden ingedeeld. De enige voorwaarde van de WKR regeling voor een personeelsfeest is wel dat alle verstrekkingen niet meer dan 1,18% bedragen van je totale fiscale loonsom. Doe je dit wel, dan betaal je vaak nog een eindheffing van 80%.